Šuhret Fazlić nakon kategorične odluke da neće upošljavati savjetnike ipak imenovao tri savjetnika?

Dnevnik kantonalne televizije u posljednje vrijeme nemilosrdno otkriva “tajne” gradonačelnika Bihaća, Fazlić Šuhreta.

Nakon što smo prije nekoliko dana saznali da je gradonačelnik imenovao novog direktora JP Aerodroma Bihać, koji će tu funkciju obavljati za menadžersku naknadu od 500 KM, noćas smo sasvim slučajno, opet gledajući Dnevnik doznali da je gradonačelnik po drugi put prekršio svoje obećanje i odluku, koju je kazao pred vijećnicima u Gradskom vijeću da mu nisu potrebni savjetnici u njegovom kabinetu.

U prvi mah je za svog prvog savjetnika uposlio predsjednika Gradske organizacije Građanskog saveza, dok smo danas doznali da je novi savjetnik i Hasan Hromadžić, dojučerašnji predsjednik Sportskog saveza USK.

Nažalost, nisu u ovom slučaju ni bitna imena novih savjetnika, nego obećanje gradonačenika Fazlića. Da bi priča bila još zanimljivija, potražili smo dodatne informacije po pitanju novog savjetnika, te smo usputno doznali da je pored savjetnika za sport Hromadžića, gradonačelnik za savjetnika postavio i I.H. kao savjetnika za kulturu. Svakako još nećemo objaviti puno ime i prezime savjetnika za kulturu jer informacija nije potvrđena, dok je ime i prezime novoimenovanog savjetnika za sport javno objavljeno u centralnoj informativnoj emisiji kantonalne televizije.

Šlag na sve informacije je bila i informacija da nova dva savjetnika ovaj posao rade volonterski, bez naknade. Pitanja i upite ne šaljemo kabinetu gradonačelnika, s obzirom da su se oglušili na nekolicinu upita redakcije portala USN.ba, a vjerovatno će imati priliku za odgovore u narednom periodu.

/usn.ba

Related posts