Stanje na putevima: Gužve na graničnim prijelazima Doljani i Izačić

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Lepenica, zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica – Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice – Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, javlja BIHAMK.

Na magistralnom putu M-18 Olovo – Kladanj (Karaula), zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik na magistralnom putu M-5 u Sarajevu, zbog čega se u vremenu od 8.30 do 15.30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Related posts