Šta će biti sa Trumpom: Baba Vanga tvrdila da će Obama biti posljednji predsjednik SAD-a

Vangelia Pandeva Dimitrova, poznata kao Baba Vanga, koja je predvidjela napad 11. septembra u SAD-u, uspon tzv. Islamske države i brojne druge nesreće u svijetu, kazala je prije svoje smrti kako će Barack Obama biti posljednji američki predsjednik.

Baba Vanga koja je poznata i kao “Nostradamus sa Balkana”, predvidjela je da će 44. predsjednik biti afroameričkog porijekla. Ali nije jasno šta je mislila kada je rekla da će taj predsjednik biti i posljednji.

Obama će ostati tehnički predsjednik do 20. januara 2017. godine, kada Trump polaže zakletvu.

U Vanginom proročanstvu navodi se kako će 44. predsjednik SAD-a biti crnac i da će on biti i posljednji. Rekla je i to kako će on doći na vlast u vrijeme velike ekonomske krize.

“Svi će položiti nade u njega, ali dogodit će se suprotno, zemlja će krenuti ka dole. Konflikt između sjevernih i južnih zemalja će eskalirati”, kazala je.

Vanga je imala stotine predviđanja za vrijeme svog života, a predvidjela je i veliki rat muslimana nakon Arapskog proljeća 2010. godine. Poručila je i to da će 2043. godine nastupiti vrijeme kalifata, a da će njegov centar biti u Rimu.

Prema njenim riječima, Evropa će prestati postojati do kraja sljedeće godine i kontinent će ostati skoro prazan.

Vanga je živjela u Bugarskoj, a vid je izgubila tokom oluje kada je vjetar podigao i bacio na tlo. Godinama je predviđala za brojne političare i poznate ličnosti, a posjećivao ju je i Hitler.

Related posts