Sramotan zahtjev Nikšića da se ne smanjuje finansiranje stranaka

Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije ocijenio je sramotnim zahtjev Nermina Nikšića prema Vladi Federacije BiH da se ne smanjuje finansiranje političkih stranaka.

– Dok Bosna i Hercegovina gubi hiljade radnih mjesta, a mnogi ljudi razmišljaju kako da osiguraju elementarne potrebe, predsjednik SDP-a je još jednom pokazao da misli samo o svome i interesu svoje partije – saopćeno je iz ovog zastupničkog kluba.

Vlada Federacije je kroz Rebalans budžeta napravila značajne uštede, a između ostalog radikalno je srezan i budžet za finansiranje političkih stranaka, a taj novac preusmjeren je za pomoć ugroženim radnicima i nezaposlenim. To je ispravan stav, jer stranke mogu stegnuti kaiš, a javni novac treba da ide najugroženijima.

– Činjenica da Nikšiću smeta, kako je rekao “maksimalno reduciranje ili ukidanje finansiranja političkih partija”, i da on želi da taj novac ostane strankama, umjesto da ide radnicima, pokazuje do kojeg nivoa je srozana nekada respektabilna Socijaldemokratska partija, koja već dugo ne brani interese radnika već isključivo interese privatnih firmi u vlasništvu Nikšića i klike okupljene oko rukovodstva SDP-a – stoji u saopćenju.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts