Smijenjen direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK Izan Mustafić

Danas je Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a na čelu sa predsjednikom Zuhadom Porčićem (ASDA-NES) smijenio direktora istoimene ustanove Izana Mustafića, a za v.d. direktora izabran je Almir Lipovača, diplomirani ekonomista iz Bihaća.

Podsjećanja radi, Skupština Unsko-sanskog kantona prije 20-tak dana je odobrila Budžet ovom Zavodu u iznosu od preko 100 miliona KM.

Kako je naš portal i pisao, u budžetu te ustanove našlo se skoro milion maraka za novu zgradu ZZO, skoro 100.000 KM za komisije, skoro pola miliona maraka za nabavke računarske opreme i softvera, 40.000 maraka za Upravni odbor itd.

VEZANA VIJEST:U Budžetu ZZO 900.000 KM za novu zgradu, 100. 000 za komisiju, 300. 000 za održavanje softvera i nabavku računara

Krajiška javnost upoznata je sa činjenicom da su odavno narušeni odnosi između Vlade USK i Zavoda zdravstvenog osiguranja USK. Bitno je i spomenuti da se zdravstvo u USK nalazi možda u najtežoj situaciji u posljednih 10-tak godina.

Razriješeni direktor Izan Mustafić bio  je kadar “Naroda i Pravde” USK koja također participira u vlasti sa jednom zastupnicom Ildom Alibegović.

Današnju smjenu u ZZO USK, bez dlake na jeziku, komentarisao je i Halil Bajramović, predsjednik “Naroda i Pravde” USK koji je uz nekoliko podijeljenih dokumenata pokušao narodu približiti zašto Vladi Unsko-sanskog kantona nije odgovarao Izan Mustafić:

Na kraju, očito je da stranka Narod i Pravda više nije dio većine u Unsko-sanskom kantonu jer im je smjenjen jedini kadar kojeg su imali, a sad se postavlja pitanje da li je skupštinska zastupnica Ilda Alibegović i dalje član ove stranke ili se priklonila nekoj novoj, ostaje nam da vidimo.

Izvor: Krajina.ba

Related posts