Sindikati zadovoljni saradnjom sa Vladom USK

Vlada Unsko-sanskog natona na čelu s Huseinom Rošićem , dolaskom na vlast, intenzivirala je pregovore sa sindikatima, te su do sada riješena brojna pitanja. U toku su i pripreme za potpisivanje kolektivnih ugovora, a poštuje se i dinamika isplate plata i ostalih dugovanja dogovorenih sa sindikatima.

Do kraja sedmice planirano je potpisivanje kolektivnog ugovora Sindikata policije i Vlade Unsko-sanskog kantona. Ovo je samo jedan od postignutih dogovora između socijalnih partnera. Kako saznajemo od Mahmuta Alagića , predsjednika Sindikata policije, saradnja sa Vladom na čelu s Huseinom Rošićem na zadovoljavajućem je nivou. Sve dogovoreno do sada je i ispoštovano, kaže Alagić

Slične stavove imaju i u Sindikatu osnovnog i srednjeg obrazovanja. Samir Fajić, predsjednik ovog sindikata posebno ističe dinamiku isplate plaća, dogovore vezane za kolektivni ugovor, kao i izjednačavanje porodiljskih naknada.

Dobru saradnju sa sindikatom potvrdio nam je i Husein Rošić, kantonalni premijer.

Kada je u pitanju naredna godina , premijer ističe da je situacija još povoljnija . Radi se dodatna zakonska regulativa, čime će se povećati prihodovna strana. Naglašava da neće biti smanjivanja plaća.

Po svemu može se zaključiti da su protesti i nezadovoljstva budžetskih korisnika , barem za sada , prošlost.- piše rtvusk.

Related posts