Šejla Jusić i Erzad Haskić iz Bosanske Krupe najbolji studenti

Studenti Šejla Jusić i Erzad Haskić su srednjoškolsko obrazovanje završili sa izuzetnim rezultatima,odnosno bili su marljivi,vrijedni,svestrani.Njihova srednjoškolska kuća je bila Opća gimnazija Bosanska Krupa,tačnije njen matematičko-informatički smjer.Odlazak na studij nije ih promijenio,niti iznenadio.Ovo dvoje studenata najbolje rezultate bilježe i na svom putu do akademske diplome. Šejla je studentica Pedagoškog fakulteta –odnosno matematike,a Erzad Tehničkog fakulteta u Bihaću.

Šejla je, pored ove prestižne nagrade za najbolju studenticu , dobila i obavijest da je dobitnica stipendije Fondacije Adil Zulfikarpašić.Tim povodom već dvadesetog ovog mjeseca će na put do Sarajeva.

Informacija o ovim uspjesima do nas je stigla od profesorice Senke Ibrahimpašić ,koja nam je kazala da, i uz ovo dvoje učenika i studenata, Bosanska Krupa može biti ponosna i može računati da će biti dobri stručnjaci u svojim budućim zanimanjima.

Podsjetimo :

Federalna ministrica obrazovanja i nauke dr. Elvira Dilberović uručila je u utorak, , na prigodnoj svečanosti u Mostaru, najboljim studentima sa sva 73 javna fakulteta u Federaciji Bosne i Hercegovine zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u prošloj akademskoj godini.

Sredstva za jednokratne finansijske podrške, u iznosu od po 2.000,00 KM, osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti iz Budžeta Federacije BiH za 2016. godinu, ukupno 146.000,00 KM.

Studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH (univerziteti u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću te Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar i Sveučilište u Mostaru), i to po jednog sa svakog fakulteta, a novčane nagrade je osiguralo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti iz Budžeta Federacije BiH za 2016. godinu.

„Dragi studenti, čestitam vam na izuzetnom uspjehu. To je potvrda da ste predano i marljivo radili, da ste shvatili značaj obrazovanja i poznavanja struke te vrijednost znanja kao univerzalne kategorije koja pojedincu omogućava pomak, a svijetu preporod. Posebno smo ponosni što su se na naš poziv odazvali svi javni univerziteti u FBiH te dostavili imena svojih najboljih studenata, s prosjekom ocjena od 10 ili blizu 10, odnosno 5 ili blizu 5, a koji zaslužuju nagradu i svaku drugu podršku na putu da izrastu u izuzetne stručnjake i uglednike našeg društva“, kazala je, između ostalog, federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Elvira Dilberović.

Čestitke svima,a posebno Krupljanima !

/krupljani.ba

Related posts