Sedmerostruka prvakinja BiH Ajla Mahmutović po treći put imala kirurški zahvat

Sedmerostruka prvakinja BiH u karateu, Cazinjanka Ajla Mahmutović ponovo je imala operaciju, treću u karijeri, drugu na istom koljenu.

Veliki je ovo šok za svakog sportaša kada ga ozljeda prekine u sportskim aktivnostima, posebno za sportašicu kao što je Ajla, koja niže brojne uspjehe na domaćim i svjetskim takmičenjima. Operacija je, kao i prethodna, odrađena u Zagrebu, u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina. Stupili smo u kontakt s uspješnom Cazinjankom gdje smo saznali prve dojmove mlade sportašice nakon operacije.

– “Teško je iskreno sve emocije prenijeti u riječi. Kao da sam došla na neku raskrsnicu. Ali imam prave ljude uz sebe, pružaju mi podršku i motiviraju me. Operacija je izvrsno prošla, sve što je trebalo odraditi, odrađeno je”, kratko je za Cazin.NET prokomentarisala Ajla Mahmutović, sedmerostruka prvakinja BiH u karateu.

Podsjetimo, Ajla je u decembru 2015. godine imala istu operaciju, na istom koljenu, gdje se nakon oporavka vratila karateu te ponovo počela nizati uspjehe. Nadamo se da će tako biti i ovog puta, da će izdržati u ovim teškim momentima, te d aćemo se zajedno s Ajlom svi radovati njenim novim medaljama.

Related posts