SDA USK: Tone brod Mustafe Ružnića izbušen korupcijom, aferama, lažnim dipomama

Foto: Ilustracija SDA USK

Jučerašnja sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona još jednom je potvrdila da kantonalna Vlada koju predvode NES i SDP nema legitimitet i da približavanje Općih izbora smanjuje broj skupštinskih zastupnika koji ovakvoj vlasti pružaju podršku, saopćili su iz SDA USK.

– Brod Mustafe Ružnića tone jer je izbušen korupcijom, aferama, lažnim diplomama, netransparentnim trošenjem budžeta i neispunjenim obećanjima. Razočaran spoznajom da u Skupštini USK sjedi više zastupnika koji ga ne podržavaju nego onih koji su spremni trpjeti njegovo rukovođenje resorom obrazovanja, ministar Hopovac se obrušio na većinu u kantonalnoj Skupštini koja nije podržala ono što on predlaže. Kada se uzme u obzir da se to dešava 24 sata nakon što materijale ministra Hopovca nisu podržali ni članovi Vlade, razumljivo je njegovo razočarenje ističu iz SDA USK i dodaju:

Ipak, kada zarobi kameru RTVUSK za potrebe predizborne samopromocije, pored napadanja opozicije ministar bi trebao objasniti građanima zašto je zaustavio provjeru diploma, zašto je Univerzitet u Bihaću već dvije godine bez Upravnog odbora, dokle je stigao s reformom obrazovanja, koliko je političkih podobnika zaposlio u svom resoru za godinu dana mandata i kako je mislio finansirati prijevoz svih učenika ako ta sredstva nije planirao u budžetu?

U kakvoj krizi prebiva kantonalna vlast, ističu iz SDA USK, svjedoči i činjenica da su neke materijale obarali i zastupnici vladajućih stranaka.

– Suma sumarum, iza nas je još jedna sjednica na kojoj je usvojen samo zapisnik sa prošlog skupštinskog zasjedanja. Na taj način nagovještava se skori kraj mračne ere kojom su vladali Mustafa Ružnić i njegovi saučesnici. Mrak je najcrnji upravo pred zoru – zaključili su.

Faktor

Related posts