Sarri nahvalio Mireta, ali i prvi put progovorio o tome zašto Ronaldo izvodi slobodne udarce, a ne Pjanić

Podsjetimo, Juventus se trenutno nalazi na diobi prvog mjesta s 22 osvojena boda, dok su iza njega ostali Inter, Atalanta i Napoli.

Juventus ovog vikenda gostuje Lecceu u okviru 9. kola Serie A na stadionu Via del Mare, a šef stručnog štaba torinskog kluba, Maurizio Sarri, na konferenciji za medije govorio je, između ostalog, o reprezentativcu Bosne i Hercegovine, Miralemu Pjaniću.

Maurizio Sarri kazao je da mu se Pjanić oduvijek sviđao, te da se radi o veoma kvalitetnom igraču.

“Moram priznati da mi se Pjanić oduvijek sviđao, radi se o veoma kvalitetnom igraču. Moram reći da je dobro odgovorio na neke stvari koje se tražio od njega, a uz to nije promijenio način na koji on igra, pa slobodno mogu reći da se pokazao kao vrhunski igrač”, kazao je Sarri.

Novinare je zanimalo mišljenje Sarrija koji od njegovih fudbalera najbolje izvodi slobodne udarce, a trener Juventusa je istakao da on ne odlučuje o tome, te da u njegovoj ekipi ima igrača koji sjajno izvode prekide.

“Što se tiče slobodnih udaraca, Ronaldo i Pjanić će se na terenu i između sebe dogovoriti ko će biti izvođač i to je isključivo njihova odluka”, istakao je Sarri.

sport1

Related posts