Saopćenje JP Vodovod Bihać: Zašto gradske fontane do sada nisu bile u funkciji?

Predstavnici JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać oglasili su saopćenjem za javnost i upoznali građane Bihaća da su gradske fontane stavljene u funkciju. Oni su ovom prilikom naveli hronologiju aktivnosti koje su poduzeli s ciljem da se fontane u jeku turističke sezone osposobe i budu od estetskog i funkcionalnog izgleda za grad Bihać a na zadovoljstvo njenih građana i turista koji ga posjećuju.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Poštovani sugrađani,
Obzirom da se u proteklim danima na društvenim mrežama ali i drugim medijima neosnovano proziva JP “Vodovod” d.o.o. Bihać za nepoduzimanje mjera i aktivnosti na čišćenju i sređivanju stanja – izgledu i protoku vode u gradskim fontanama, imamo obavezu obavijesti vas o sljedećem:

Naime, u proteklim mjesecima JP “Vodovod” d.o.o. Bihać je u nekoliko navrata iniciralo određene aktivnosti, te ukazalo na potrebu da se predmetno pitanje dovede u red i stanje njihove namjene, a sve prema JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća, na način da se između ove dvije ustanove potpiše ugovor na osnovu kojeg će se bliže urediti način i obim izvršenja poslova na održavanju gradskih fontana. Međutim, do danas nije došlo do uspostave takve vrste saradnje iz nama nepoznatih razloga. Dalje, aktivnosti JP “Vodovod” nisu stale na ovome, već smo u svrhu sređivanja stanja upoznali Gradsku upravu s prijedlogom načina rješenja ovog problema, ali ni to nije urodilo plodom, također iz nama nepoznatih razloga. Od svega navedenog, nezvanično smo upoznati da je plan u narednom periodu da se jedna od gradskih fontana sruši kako bi se izgradila druga, bolja i funkcionalnija.

Bez obzira na prednje izneseno, te izostanak konkretne akcije i saradnja s nadležnim ustanovama za koju JP “Vodovod” ne može snositi odgovornost, a uzimajući u obzir postojeći izgled i značaj fontana za Grad i naše sugrađane u punom jeku turističke sezone, JP “Vodovod” d.o.o. Bihać je samoinicijativno poduzelo nužne radnje kako bi se, koliko toliko, stanje dovelo u red.

Iskreno, nadamo se da će ovakve i slične reakcije naših sugrađana, koje se u potpunosti opravdane, uroditi plodom, te da će se ovakvi i slični propusti u našem Gradu u budućem periodu u potpunosti otkloniti“, navedeno je u saopćenju JP “Vodovod” d.o.o. Bihać.

Related posts