Sanski Most: Vozilo hitne pomoći predano zdravstvenim radnicima

Vozilo hitne pomoći, koje je kao donacija stiglo iz njemačkog grada Hamma, predato je danas na upotrebu Općoj bolnici i Domu zdravlja u Sanskom Mostu.

Čelni ljudi ovih zdravstvenih ustanova saglasni su u tome da će ovo vozilo značajno doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga. Podsjetimo, donacija je rezultat višemjesečne komunikacije između grada Hamma i vlasti u Sanskom Mostu. Specijalno vozilo uručeno je za vrijeme službenog sastanka gradonačelnika Hamma, Thomasa Hunsteger-Petermanna i načelnika općine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića, koji je tokom proteklih dana boravio u posjeti Njemačkoj. U realizaciji nabavke ovog vozila zajedničkim snagama učestvovali su općina Sanski Most, organizacija „Hammer Bosnienhilfe“ i Grad Hamm.

Vozilo koje dobija Opća bolnica u Sanskom Mostu u izuzetno dobrom je stanju i opremljeno je svom neophodnom opremom za zbrinjavanje pacijenata. Direktor bolnice, dr.Mustafa Avdagić, zahvalio je svima koji su dali doprinos u realizaciji ove donacije. Direktor Doma zdravlja, dr. Hajrudin Bošković, istakao je kako se radi o multifunkcionalnom vozilu koje je namjenjeno intervenciji u hitnim slučajevima i spašavanju ljudskih života:

Organizacija „Hammer Bosnienhilfe“ već dugi niz godina svojim radom i aktivizmom, pomaže brojne gradove u BiH. Poseban doprinos u realizaciji ovog projekta, ima i Sanjanin Fajik Mahić koji se neumorno bori za projekte u svom rodnom gradu.

Related posts