Sanski Most: Saniranje gradske deponije

Radnici JKP „Sana“ izvode ovih dana radove na uređenju gradske deponije, a čitav ovaj lokalitet ograđen je sada novom ogradom.

Sanski komunalci radove izvode sopstvenim sredstvima i cilj je da se uvede više reda u gazdovanje ovim prostorom. Prema riječima tehničkog direktora u JKP „Sana“, Faruka Alagića, na ovaj lokalitet dovezeno je preko sedamdeset kamiona sa zemljom kojom su prekrivene velike količine smeća deponovane na ovom prostoru. Istovremeno, duž cijelog prostora konačno je izgrađena zaštitna ograda i ulazne kapije.

U prošlosti je bilo mnogo problema s brojnim građanima koji su samoinicijativno dovozili smeće i bacali ga na deponiju. Bilo je tu i otpada animalnog porijekla, tako da je sve to skupa predstavljalo veliki ekološki problem.

Zbog značajnog povećanja broja stanovnika tokom ljetnog perioda stanje na gradskoj deponiji u Sanskom Mostu postalo je haotično zbog ogromnih količina različitog otpada i smeća, te je bilo neophodno obaviti sanaciju ovog prostora. Problem širom općine predstavljaju i divlje deponije kojih je sve više, a jedan od većih problema je činjenica da veliki broj nesavjesnih građana i dalje odbija da zaključi ugovore o odvozu smeća.

Related posts