Sanske košarkašice proslavile svoj rođendan

ŽKK Sana je osnovana 1985.godine zbog narasle potrebe za takvim klubom uslijed velike popularnosti košarke i velikim brojem talentovanih djevojčica i djevojaka koje su redovno igrale basket ispod koševa DTV Partizana.

Prve treninge i utakmice su igrale na otvorenom terenu DTV Partizana, da bi izgradnjom Sportske dvorane stekli bolje uslove za treniranje i utakmice. Uspješno su se takmičile u Republičkoj ligi BiH, a dobre rezultate su postizale u kupu ex-YU.

Klub prestaje sa radom početkom agresije na BiH, a nakon rata povremeno nastupaju u kantonalnim takmučenjima USK-a kao sekcija OKK Sana.

Obnoviteljska skupština je održana 2013.godine i klub se iste godine uključuje u takmičenje Kantonalne lige USK-a za košarkašice, gdje pod vodstvom trenera Emira Lasića osvaja prvo mjesto. Zbog nedostatka finansijskih sredstava ne prelazi u veći rang takmičenja 1.LFBiH.

Sezonu 2016.godine Kantonalnoj ligi BiH klub završava osvajanjem prvog mjesta bez izgubljenog susreta. Titula je proslavljena u Sportskoj dvorani u Sanskom Mostu gdje je pred domaćom publikom pobijeđena ekipa Bosna XXL iz Bihaća ubijedljivim rezultatom 61:46.

Sinoć su proslavile svoj četvrti rođendan. Želimo im puno sportskog uspjeha.

/inmedia.ba

Related posts