Samsungov Galaxy Fold 2 se očekuje u julu ili augustu, sve više glasina

Kompanija Samsung bi u julu ili augustu trebala predstaviti nasljednika smartphonea Galaxy Fold, a na internetu je sve više glasina o njemu.SamMobile piše da će postojati jeftiniji model s internom memorijom od 256 GB, dok će za model s 512 GB biti potrebno izdvojiti više novca. Prvi Galaxy Fold je bio dostupan samo sa 512 GB interne memorije po cijeni od 1.980 dolara.

Glasine o nasljedniku Galaxyja Fold pojavile su se još u martu prošle godine, a od tada se pojavio Galaxy Z Flip i to početkom ove godine,

Bloomberg je objavio da će novi Fold imati 7,7 ili 8-inčni ekran te zub u obliku slova “V”, dok aktuelni Fold ima 7,3-inčni ekran. Neki pišu i da će podržavati Samsungovu S Pen olovku.

I dok aktuelni Fold ima prilično velik zub na glavnom ekranu, njegov nasljednik bi trebao imati mnogo manji rupičasti izrez za prednju kameru, a možda ni to ukoliko se implementira rješenje koje podrazumijeva kameru ispod ekrana. Također, novi Fold bi mogao preuzeti kamere od Galaxyja S20 Plus među kojima je i telephoto kamera od 64 MP.

Najvažniji aspekt nadolazećeg smartphonea je izdržljivost, jer je aktuelni Fold imao haotičan debi s obzirom da je došlo do kvarova. Čak i nakon Samsungove intervencije i načinjenih promjena, ekran je i dalje osjetljiv. Z Flip koji je predstavljen ove godine dobio je ultra tanki stakleni sloj, ali su testiranja pokazala da se lako izgrebe. To znači da Samsung ima mnogo da dokaže kada je riječ o izdržljivosti njegovih preklopnih uređaja.

Novi Fold se očekuje u julu ili augustu, ali se zbog pandemije koronavirusa svašta može dogoditi.

Izvor: Klix.ba

Related posts