Samsung najavljuje laptop sa Snapdragon procesorom

Samsung je najnoviji proizvođač uređaja koji je iskoristio prilike sa Snapdragon računarima, koji su se pridružili redovima HP-a, ASUS-a i Lenovo-a.

Pored svog novog Snapdragon 850 čipseta, Qualcomm je danas objavio da će proizvođač Galaxy telefona integrisati karticu “na budućem uređaju”.

S obzirom na to da Samsung već proizvodi kabriolose koji koriste Windows kao Galaxy, koji su dovoljno prenosivi da zadovolje Microsoftove zahtjeve za ekosistemom “Alvais Connected PC”, sasvim je moguće da je predstojeći uređaj 2-u-1. S obzirom da povezani računari trebaju biti pametni u trajanju baterije i ćelijskom povezivanju, Samsungova ekspertiza kao proizvođač smart telefona može joj pružiti prednost nad tradicionalnim brendovima laptopova.

Ne postoji mnogo drugih dostupnih podataka, tako da sve što sada možemo učiniti jeste da zamislimo i špekulišemo o tome kako bi taj uređaj izgledao.

U međuvremenu, ova saradnja je značajna za Qualcomm, jer nastavlja da razvija listu partnera za Windows na Snapdragon platformi, piše „IT svijet“.

Related posts