Problemi za bh. juniore: Njegoš Sikiraš izgubljen za U18 Evropsko prvenstvo

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će, po svemu sudeći, biti znatno oslabljena na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Krilni centar naše reprezentacije Njegoš Sikiraš je večeras povrijedio ruku u u prijateljskom meču protiv Turske kojeg su izabranici Josipa Pandže izgubili rezultatom 79:71.

Sikiraš se povrijedio tokom druge četvrtine susreta, a prvim pregledima je ustanovljena povreda tetive prsta na desnoj ruci.

Preporuka ljekara je da ruka ostane imobilisana 10 dana do skidanja konaca, te da sa treninzima može nastaviti tek za 21 dan, kada će U18 Evropsko prvenstvo u Turskoj već biti završeno.

Sikiraš će biti podvrgnut još jednom pregledu, no veoma su male šanse da se priključi ekipi barem u završnici prvenstva. Podsjetimo, Sikiraš je zbog povrede propustio i U17 Svjetsko prvenstvo koje je ove godine održano u Španiji.

Evropsko prvenstvo počinje 16. decembra, a Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi C Eurobasketa zajedno sa Litvanijom, Latvijom i Izraelom, koji će nam biti i prvi protivnik na EP.

/klix.ba

Related posts