BMW neće praviti ultrasportski automobil

U BMW-u su još jednom demantovali glasine da pripremaju ultrasportski automobil.

Egzotični trosjed McLaren F1 smatra se jednim od najboljih ultrasportskih automobila svih vremena. Nastao je kao zajednički projekat McLarena i BMW-a i jedan je od nekoliko razloga za glasine prema kojima u BMW-u pripremaju novi ultrasportski automobil kojim će se minhenska automobilska kompanija priključiti Audiju i Mercedesu.

“Takav automobil nećemo praviti”, kaže dr. Ian Robertson koji u BMW-u obavlja funkciju direktora prodaje i marketinga.

Umjesto proizvodnje ultrasportskog (i ultraskupog) automobila, u BMW-u su u ovom trenutku zadovoljni onim što rade u njihovom M odjelu u kojem su (kreirajući veoma profitabilne sportske automobile) previše zauzeti za stvaranje ultrasportskog M BMW-a.

U BMW-u su u ovom trenutku ponajviše fokusirani na elektrifikaciju postojeće game modela i hibridne sportske automobile kao što je model i8, zbog čega razvoj i kreiranje konvencionalnog ultrasportskog automobila smatraju korakom unazad.

“BMW i8 je potpuno nova interpretacija sportskog automobila i pokazuje kakvi nas automobili očekuju u budućnosti, a do tada smo veoma zadovoljni automobilima kao što su M2, M3, M4, M5…”, naglasio je Robertson.

/klix.ba

Related posts