Priča o Pišonji i Žugi postaje film, a Sejo otkriva ko su oni zaista bili

Hit Zabranjenog pušenja “Balada o Pišonji i Žugi” konačno će dobiti svoju filmsku priču i epilog kroz “Amilinu pjesmu”, otkriva frontmen benda Sejo Sekson.

– Završavamo 11. album i publika će na jesen čuti nove pjesme. Teme su nam razne, od politike do seksa. “Amilina pjesma” najbolja je na albumu i naslovna tema filma “Pišonja i Žugi”. Ona je treći dio te trilogije o dvojici legendarnih Sarajlija. Priča prati djevojku koja se pojavljuje u hitu “Pišonja i Žuga u paklu droge”, a u koju su oni bili zaljubljeni. Otpjevaće je Jelena Gavrilović, koja Amilu i glumi u filmu, kaže Sejo.

Predrag Žustrić Žuga i Jasmin Nišić Pišonja su, kako kaže Sejo, zaista postojali.

– Amila je postojala, ali se nije tako zvala. Izbjegli smo da pomenemo njeno pravo ime jer danas svako hoće da te tuži. Priča o Pišonji i Žugi je zapravo istinita. Događaj je vezan za momke iz naselja Centrotrans, koje je bilo napravljeno za šofere. Svi su imali taj univerzalni ključ za ulazak u autobus, a incident koji su napravili bio je samo tačka na “i”. Mi smo se noćima vozili s njima sarajevskim ulicama. U Beogradu je postojao “fantom,” a u Sarajevu Pišonja i Žuga koji su krstarili ulicama u autobusu. Policija ih nikad nije zaustavljala ni legitimisala, a te noći 1983. stvari su pošle po zlu, prisjeća se Sekson i dodaje:

“Priča o Pišonji i Žugi biće zaokružena “Amilinom pjesmom”. Njena porodica je tokom rata napustila Sarajevo. Bili su dobrostojeći. Ona je bila zaljubljena u momke iz radničke klase. Danas bogataši žive odvojeno od sirotinje, objašnjava pjevač Zabranjenog pušenja koji je izgubio kontakt s Amilom.

Sejo objašnjava da su Pišonja i Žuga bila samo nestašni momci iz Sarajeva, a danas bi vjerovatno završili u kriminalu.

– Skidali smo ratkapne i retrovizore s automobila. Malo smo tako popravljali kućni budžet i skupljali novac da kupimo novi bicikl.

On očekuje da će publika i film vidjeti naredne godine.

– Fali nam još trećina novca i pozivam sve ljude koji imaju simpatije prema toj priči da pomognu. Aplicirali smo i za neke fondove i očekujem tokom leta pozitivne vesti. Glumci koji trebaju da glume Pišonju i Žugu polako stare i debljaju se. Igraće ih Dino Sarija i Ivan Đorđević Džudi. Moraće kao Robert de Niro u filmu “Razjareni bik” da idu u teretanu i rade sklekove svakog dana, zaključuje Sekson, prenosi CdM.

Related posts