Premijer USK, Husein Rošić u posjeti Sanskom Mostu

Premijer Unsko sanskog kantona, Husein Rošić, prisustvovao je danas svečanosti otvaranja asvaltiranog putnog pravca u naselju Krkojevci, koji je veoma značajan, kako za mještane, tako i za učenike te nastavno osoblje Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“ koja se nalazi u ovom sanskom naselju.

Ovome događaju prisustvovali su i zvaničnici vlasti te društveno političkog života Općine Sanski Most, a obnovljenu saobraćajnicu presjecanjem svečane vrpce pustili su u upotrebu premijer Rošić, aktuelni načelnik, dr. Mustafa Avdagić te novoizabrani načelnik, Faris Hasanbegović.

Podsjećamo da je ova saobraćajnica, u ukupnoj dužini od 900 metara urađena u sklopu projekta Hitna sanacija od poplava ili FERP koji se ovih dana realizira na području sanske općine. Inače, u sklopu prve faze ovog projekta sanira se oko sedam kilometara putnih pravaca koji su oštećeni u poplavama tokom maja 2014. godine.

Tom prilikom razgovaralo se o modalitetima kako da Vlada USK pomogne radu ove obrazovne ustanove koja je, kako je istaknuto, veoma značajna za cijeli Unsko sanski kanton. „Obzirom da ovu školu pohađaju učenici s područje cijelog kantona i da u internatu boravi šezdeset učenika, mi ćemo razmotriti kako da u budućem periodu finansiranjom njihov boravak.“, rekao je premijer Rošić.

Zadovoljstvo urađenim projektom istakao je i načelnik Općine Sanski Most, Mustafa Avdagić, rekavši kako ovakvi projekti imaju višestruki značaj. Premijer Rošić je potom u pratnji svojih domaćina obišao prostore Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“, koja je jedina tog usmjerenja na području Unsko sanskog kantona. Ova srednjoškolska ustanova opremljena je modernim školskim učilima, a posjeduje i vlastitu mljekaru, te sušaru koje se trenutno neiskorištene.

Također, u sklopu škole djeluje i ekonomsko dobro, s velikim površinama poljoprivrednog zemljišta, farmom stoke, voćnjacima i drugim sadržajima u sklopu kojih se odvija praktična nastava učenika. Nakon posjete Srednjoj poljoprivrednoj školi premijer Rošić održao je radni sastanak sa zvaničnicima vlasti Općine Sanski Most.

Related posts