Pregovori se ipak nastavljaju, delegacije još nisu napustile mjesto održavanja sastanka

Ukrajina traži prekid vatre i povlačenje ruskih vojnih snaga s cijelog ukrajinskog teritorija, uključujući i Krim i Donbas

Nedugo nakon što je ruska informativna agencija Interfax objavila kako su pregovori između Rusije i Ukrajine završeni, objavljena je nova informacija da se oni i dalje nastavljaju.

U Bjelorusiji se nastavljaju pregovori između izaslanstava Rusije i Ukrajine, objavio je Interfax pozivajući se na televizijski kanal Rossiya 24 (VGTRK).

Bjeloruska državna novinska agencija BelTA je javila da su “strane napustile prostoriju tokom pauze, ali da se sada pregovori nastavljaju”. Delegacije i novinarske ekipe još nisu napustile mjesto održavanja sastanka, javlja BelTA.

Dopisnik Rossiya24 dodao je da novinari koji se sada nalaze u regiji Gomel još nemaju nikakve detalje razgovora. “Nije bilo curenja”, dodao je dopisnik. Za sada nisu objavljeni ni koordinate ni naziv mjesta gdje se održavaju razgovori. “Zgrada u kojoj se vode pregovori figurativno se naziva ‘ribarskom kućom'”, rekao je dopisnik.

– Došlo je do curenja informacija da su navodno završili razgovori. Međutim, mi, osobe koje su sada ovdje, ne znamo ništa o tome. Sve se još nastavlja – izvijestio je dopisnik TV-a s mjesta razgovora.

Ukrajina traži prekid vatre i povlačenje ruskih vojnih snaga s cijelog ukrajinskog teritorija, uključujući i Krim i Donbas, naveo je Arestovič.

– Naš stav je više-manje jasan, nema preduvjeta i ultimatuma – rekao je Arestovič u ponedjeljak.

Dok su trajali pregovori desetine civila ubijeni su, a stotine su ozlijeđene tokom teškog ruskog granatiranja grada Harkiva, kažu ukrajinski dužnosnici.

Izvor: Avaz.ba

Related posts