Predstavljen projekat najvećeg zabavnog parka u BiH: Veliki roller coasteri, kuglane, karting, igralište, restorani, barovi…

Mohamed Farrag, vlasnik i direktor kompanije „Farrag fun world Cyprus”, danas je sa svojim saradnicima premijeru Tuzlanskog kantona Denijalu Tulumoviću i ministrima u Vladi TK prezentirao projekat izgradnje „Magic land BiH” zabavnog parka na području Lukavca.

Ukupna vrijednost projekta, prema riječima direktora Farraga, iznosi oko 100 miliona eura, a u konačnici park bi trebao da sadrži roller coastere, dvoranu za kuglanje sa 16 staza i 4 staze za VIP, karting za djecu i odrasle, više od 40 različitih sprava za zabavu, više od 50 sprava za djecu, dječije igralište, dvoranu za rođendanske zabave, specijalnu zonu koja uključuje virtualnu realnost i lasersku dvoranu, te mnoštvo restorana i trgovina.

Premijer Kantona Denijal Tulumović se zahvalio na želji i ideji da se na ovom lokalitetu gradi jedan takav projekat, koji bi privlačio turiste i posjetitelje iz cijelog regiona.

„Radi se o vrlo atraktivnom projektu. Obzirom da bi se za njegovu realizaciju morala mijenjati postojeća prostorno – planska dokumentacija, kao i da bi se trebali tačno odrediti u kojoj formi i obliku bi bilo moguće staviti društvene resurse na raspolaganje stranim investitorima, u narednim danima ćemo ovaj projekat prezentirati svim članovima Vlade Tuzlanskog kantona, ali i poslanicima u Skupštini. Nakon toga ćemo zauzeti stav i definirati način kako možemo pružiti podršku realizaciji”, kazao je na kraju sastanka premijer Tulumović.

Uz premijera današnjoj prezentaciji su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić.

Ipak za realizaciju ovog projekta potrebno je stvoriti i određene preduslove, među kojima ima i onih koji se odnose na kantonalni ali i onih koji se odnose na državni nivo vlasti, navodi se u saopćenju Vlade.

Related posts