Predsjednik Turske stigao u Predsjedništvo: Počeo sastanak Izetbegovića i Erdogana

Zajedničkom fotografijom u Svečanom salonu i sastankom sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovina Bakirom Izetbegovićem započela je jednodnevna radna posjeta predsjednika Repulike Turske Recepa Tayyipa Erdogana Bosni i Hercegovini.

U zgradi Predsjedništva BiH bit će upriličen i sastanak delegacija BiH i Republike Turske, nakon kojeg je, u 13.30 sati, zakazana konferencija za medije, na kojoj će se obratiti Izetbegović i Erdogan.

Tokom današnjeg dana će predsjednik Republike Turske posjetiti Šehidsko mezarje Kovači, a zatim će prisustvovati 6. Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD) u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”. Erdogan će u okviru posebne ceremonije posjetiti Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) te će mu tom prilikom biti dodijeljen počasni doktorat.

U večernjim satima će biti upriličena šetnja starim dijelom Sarajeva, od Sebilja u pravcu Gazi Hurev-begove džamije, gdje će predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan klanjati akšam-namaz.

Related posts