Predsjednik SDP u Velikoj Kladuši podnio ostavku i otkrio razloge

Predsjednik SDP više nije mogao podnositi tetret krivnje koju nosi cijela partija jer su odgovorni za propali opoziv Fikreta Abdića

Predsjednik općinskog odbora SDP u Velikoj Kladuši i vijećnik u općinskom vijeću Velika Kladuša doktor Ibrahim Kajtazović podnio je ostavku i istupio iz stranke, o čemu je javnim saopćenjem obavjestio kantonalni odbor i centralu SDP u Sarajevu.

Podsjećamo, nedolaskom jednog vijećnika SDP na sjednicu općinskog vijeća propušten je rok za raspisivanje referenduma nakon što su vijećnici već bili usvojili inicijativu o opozivu načelnika Fikreta Abdića.

U općinskom vijeću Velike Kladuše i u SDP, igrom slučaja, postoje dva Ibrahima Kajtazovića. Jedan je Ibrahim Kajtazović zvani Bato, vijećnik čijim je nedolaskom propao opoziv, a drugi je doktor Ibrahim Kajtazović koji je upravo podnio ostavku u SDP.

Doktor Kajtazović, kao predsjednik SDP nije bio obavješten da će njegov kolega u vijeću napraviti što je napravio, nije zadovoljan obrazloženjima koja su uslijedila i nije mogao dalje podnositi pritisak osude javnosti na njega lično.

-Želim se ograditi o nedolasku našeg vijećnika zbog kojeg nije bilo kvoruma – kazao je doktor Kajtazović ono što je opozicija u Kladuši očekivala od SDP USK, ali oni to nikad nisu učinili.

U Općinskom vijeću domktor Kajtazović dalje će nastupati kao nezavisni zatupnik.

Izvor: Krajina.ba

Related posts