Poznata imena novog OV u Bužimu

Prema preliminarnim rezultatima poznat je i sastav Općinskog vijeća Bužim koje broji 17 vijećnika. SDA je osvojila sedam mandata, a posebna zanimljivost ove liste je kandidat Dizdarević Ibrahim koji je sa zadnje pozicije (22) stigao na čelo liste i osvojio više glasova od nosioca liste Abida Mulalića, inače predsjednika bužimske SDA. U prošlom mandatu SDA je imala 6 vijećnika i ove godine je popravila svoj rezultat.

A-SDA će u OV Bužim imati četiri vijećnika, po dva Narodna lista Bužim i Nezavisni blok, dok će po jednog vijećnika imati SDP i Stranka penzionera. Izborni prag u Bužimu nije prošao DF i Narod i pravda.

Druga zanimljivost ovogodišnjih izbora za Općinsko vijeće je činjenica da  u OV Bužim nije ušla niti jedna žena. Ipak, može se desiti da iz Nezavisnog bloka u OV uđe Lejla Šahinović nakon što se sa liste povuče kantonalni zastupnik Nisvet Jusić.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima od 17 vijećnika iz prošlog saziva vijeća 15 njih se našlo na listama politčkih stranaka, a devet starih vijećnika je dobilo povjerenje birača.

Natpolovičnu većinu u Općinskom vijeću Bužim nema niti jedna stranka. Ipak, naizvjesnije je da će SDA, koja ima najviše osvojenih mandanta, formirati većinu u OV Bužim.

SDA – 7 vijećnika

1.Ibrahim Dizdarević

2. Abid Mulalić

3. Handanović Bajro

4. Mulalić Vahid

5. Kišmetović Ramiz

6. Veladžić Suvad

7. Agan Elkasović

A SDA – 4 vijećnika

  1. Šomić Remzija

2. Veladžić Ermin

3. Aldžić Amel

4. Aldžić Nijaz

Nezavisni blok – 2 vijećnika

  1. Jusić Nisvet – vjerovatno nakon povlačenja sa liste Šahinović Lejla

2. Pajalić Remzija

Narodna lista Bužim – 2 vijećnika

  1. Agan Bunić- vjerovatno nakon povlačenja Hasan Hilić

2. Nezir Tahić

SDP – 1 vijećnik

  1. Šahinović Suvad

Stranka penzionera – 1 vijećnik

  1. Nermin Porić

Related posts