Popularna “Elif“ posjetila školu u BiH: Oduševila učenike i naučila par riječi bosanskog

Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u turskoj seriji “Elif” posjetila je danas Osnovnu školu “Čengić Vila I” gdje se družila sa učenicima koji su bili vidno raspoloženi i uzbuđeni zbog upoznavanja s njihovom omiljenom glumicom.

Ova osmogodišnja djevojčica, učenica drugog razreda, je, glumeći u seriji “Elif”, osvojila simpatije velikog broja gledalaca i u BiH. Učenici su joj predstavili školu, otpjevali pjesmu, ali i postavili mnoga pitanja. Damla je učenicima ispričala o svojim prvim počecima, kada je gluma u pitanju.

– Volim glumu i zadovoljna sam – poručila je Damla, čiji je talent otkriven tokom njene posjete Turskoj, s obzirom da je rođena u New Yorku. I tako je počela njena glumačka karijera. Prema njenim riječima, nije teško naučiti tekst scenarija iz serije, ali da gluma zahtijeva vrijeme.

– Bitno je naučiti tekst i mimiku tijela, ostalo je lahko – istakla je Damla.

Porodica joj je velika podrška, a s njom je bila i majka koja je kazala da uživa gledajući seriju te da je njen veliki fan.

Damla je naučila i nekoliko riječi na bosanskom jeziku: “Kako si? Dobro. Volim vas puno”.

Njeni prijatelji u Turskoj se, kako je kazala, prema njoj ponašaju kao prema običnoj djevojčici iako u školi ima onih koji gledaju seriju i prepoznaju je.

– U slobodno vrijeme pišem zadaću, igram se, čitam, idem u prodavnicu – kazala je Damla, odgovarajući na pitanja učenika iz ove škole o njenim aktivnostima u slobodno vrijeme.

Pored glume, istakla je, voli ići u školu, a posebno voli matematiku.

– Veoma se lijepo osjećam. Ovdje sam vidjela mnogo prijatelja. Pjevali su mi i pjesmu. Sretna sam – ispričala je Damla za Anadoliju.

Kako je kazala, malo je iznenađena, jer nije očekivala da ima ovoliko fanova u BiH.

Nudžejma Gološ, učenica sedmog razreda ove škole, bila je jedna od učenika koji su se družili s Damlom.

– Seriju povremeno gledam. Presretna sam što sam upoznala Damlu. Nisam očekivala da će uživo biti ovakva. Unijela je pozitivnu energiju ovdje i to mi se posebno sviđa. Očekivali smo da neće puno pričati i da nije ovako razdragana kao što jeste. Preslatka je i prelijepa – ispričala je Nudžejma.

Zbog upoznavanja s Damlom sretna je i Lejla Glotić, učenica devetog razreda.

– Dosada sam gledala svaku epizodu, a Damla je uživo drugačija. Oduševila nas je. Zabavili smo se s njom – dodala je Lejla.

Damla je svojim novim prijateljima podijelila i letke s likom iz serije na kojem se nalazi autogram te se fotografisala.

Ova osmogodišnja uspješna glumica će se sutra družiti s djecom na Dječijem festivalu, koji će sutra biti održan u Zenici. Na hiljade djece u osnovnim školama u sedam kantona u BiH, koja u okviru projekta “Moj izbor je turski” uče turski jezik, imat će priliku da i ove godine uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Related posts