Ponos grada Cazina: Adna, Azra i Admira Kapić, tri sestre maturantice kao tri bisera

Adna, Azra i Admira Kapić jedine su trojke u obrazovnim ustanovama na području grada Cazina i Unsko-sanskog kantona koje su okončale srednjoškolsko obrazovanje u cazinskoj Gimnaziji.

Sestre su nedavno, skupa sa svojim vršnjacima, bile učesnice tradicionalne maturalne parade, te svojom ljepotom i šarmom dale poseban pečat ovom događaju.

Za njihove roditelje Ćazima i Melisu, koji imaju još jednog sina i kćerku, ovo je bio poseban događaj i, kako kažu, trostruka radost.

-Vjerujte, to su naša tri bisera i kćerke koje bi poželio svaki roditelj. Vrijedne su i savjesne, sve tri su odlični učenici i još bolji ljudi, što je najvažnije – kažu sretni roditelji.

Inače, ove 19-godišnjakinje su po mnogo čemu zanimljive i posebne, te omiljene među prijateljima, a građani Cazina o njima imaju samo najljepše riječi.

Sestre kažu kako se, i pored izvjesnih različitosti u temperamentu i karakterima, odlično slažu i nadopunjuju, a još nisu čvrsto odlučile gdje i kako će nastaviti obrazovanje, premda im je medicina najveća životna želja.

-Naši putevi se mogu promijeniti u životu, ali naša sestrinska povezanost će zauvijek ostati jaka – kažu ove lijepe mlade Cazinjanke.

/nezavisne.com

Related posts