"Ponekad jedva smognem snage da odgledam čitavu utakmicu Milana"

Nekadašnji vlasnik i prvi čovjek Milana Silvio Berlusconi je otvorio dušu i priznao da mu je nekada teško gledati utakmice Rossonera. Karizmatični Italijan je dodao i da bi volio kada bi Milan napokon počeo igrati sa dvojicom napadača.

Poznato je da je bivši predsjednik Milana uvijek insistirao da njegova ekipa igra sa dva napadača, te je Carlo Ancelotti, u vrijeme kada je bio trener Rossonera, često praktikovao formacije sa dvojicom fudbalera u vrhu napada samo kako bi udovoljio Berlusconiju.

“Ja jesam bivši predsjednik, ali sam i dalje veliki navijač Milana. Osjećam jaku bolu, ponekad jedva smognem snage da odgledam čitavu utakmicu Milana. Ne slažem se sa izborom igrača i formacijama”, izjavio je Berlusconi za Premium Sport.

“Sistem koji nam je donio toliko uspjeha ne bi trebao biti zaboravljen, a to je sistem sa dvojicom u vrhu napada…Jedan od njih bi trebao biti Suso, dok bi Bonaventura trebao zauzeti mjesto iza napadača, kao što je to nekada radio Kaka”, otkrio je Berlusconi recept za uspjeh Milana, pa nastavio:

“U sadašnjoj formaciji naše dvije zvijezde, Suso i Bonaventura moraju igrati po krilima i predaleko su od gola. Sa ovakvom formacijom ponekad čitavu utakmicu ne uspjemo primiti loptu u protivničkom šesnaestercu”.

“Nešu bekovi moraju “raširiti” igru, kao što se to radilo pod Arrigom Sachijem, tako da u protivničkom kaznenom prostoru imamo barem tri igrača koja čekaju centaršut…Želio bih poželiti Gattusu puno sreće, ali sa jednim napadačem nećemo postići ništa”, dodao je na kraju Silvio Berlusconi.

/sportsport.ba

Related posts