Pogledajte još jedan spot iz produkcije Bišćanina Irnesa Čavkića

Mladi, nadasve stručni i maštovitoviti Bišćanin Irnes Čavkić, iz svoje postprodukcijske kuhinje izbacio je još jedan uradak. Radi se o video spotu za pjesmu ”Mon song”, bh. benda ”Soph”, za čije kadrove je zaslužan Jan Duran.

Soph je muzički projekat nastao inspirisan Americana pravcem koji bi mogli svrstati u indie američki pop-folk. Ovaj pravac je baziran na isticanju akustične svirke i prepoznatljivih emotivnih vokala. U jednom nepreglednom moru elektronike, vještačkih glasova i pretjeranog dotjerivanja zvukova, pokušali smo da vratimo muziku na njene početke. Smatramo da ništa ne može prenijeti emociju kao par instrumenata koji stvaraju jednu privatnu atmosferu i prizivaju davano zaboravljenje osjećaje. Sigurno se svako barem jednom našao u nekoj domaćoj atmosferi sa najbližim ljudima, u sitne sate i slušao nekoga od njih kako svira gitaru i pjeva neku ljubavnu pjesmu ili sevdalinku. Čovjek u tim situacijama ispoljava svoju intimu, a potvrđuje je knedlom u grlu ili se ipak istinski naježi. Cilj pjesme Moon song je upravo probuditi tu atmosferu i pokazati da danas muzika ipak ne mora služiti samo za zabavu i prodaju, već da ostane nešto i za šta se možete vezati i poistovjetiti.

Pjesmu Moon song izvode Sofija Petrović (vokal), Goran Đemidžić (ritam gitara), Zlatan Avdagić (solo gitara) i Samra Svraka (violina).

abc

Related posts