Plenković ofanzivom na BiH skrenuo pažnju sa kriminala u Agrokoru

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić zadnjih je dana gotovo nestao iz medijskog prostora susjedne zemlje. Umjesto Todorića, medijske stupce u Hrvatskoj, ne slučajno, pune su rasprava, amandmana, deklaracija, inicijativa o poboljšavanju položaja Hrvata u BiH i priče o njihovoj ugroženosti.

Ugrožen je zapravo hrvatski premijer Andrej Plenković kojem priča o položaju Hrvata u BiH u ovom trenutku najviše odgovara kako bi prikrio i u drugi plan stavio teške optužbe koje mu se stavljaju na teret u aferi “Agrokor”.

Kako doznajemo, upravo zbog toga Plenković  je lično inicirao žestoku diplomatsku ofanzivu prema Bosni i Hercegovini, te na tome uporno insistira i pored niza poraza koje je Hrvatska po ovom pitanju već doživjela pred institucijama Evropske unije.

Spašavanja premijera Plankovića nije nimalo lako obzirom da je predmet istrage hrvatskog USKOK-a. Sumnja se naime na udruživanje Andreja Plenkovića, Martine Dalić i ortačkih skupina, u cilju otimanja Agrokora, odnosno da su sa namjerom kršili zakon, i zajednički djelovali u najvećoj korupcijsko-kriminalnoj aferi u istoriji Hrvatske.

Tvrdnja je ovo koju je javno, putem svog bloga, iznio i sam Todorić. On navodi da je hrvatski premijer napravio čitav niz protupravnih radnji, lagao i manipulirao javnost, te skrivao istinu.

Dodaje sa da su ortaci, Plenković i Dalić kada su osjetili opasnost razotkrivanja njihovog djelovanja i protupravnih radnji, pogotovo nakon Hotmail afere, uložili ogroman napor zlouporljujući institucije RH i koristeći Dalićkin, u velikoj mjeri lažni iskaz DORH-u kako bi stavili točku i zatvorili knjigu predmeta njihovog kriminalnog vaninstitucionalnog organiziranja, a vezano za otimanje Agrokora.

Nakon Dalićkinog iskaza USKOK-u, Plenković je dao politički nalog da se prijava odbaci kao neosnovana vezano za nezakonito udruživanje i djelovanje „Borg Grupe“! No, već sljedećih dana pa sve do danas otkrivaju se nove teške afere vezane uzvaninstitucionalno udruživanje radi stjecanja osobne koristi. Doznaju se nove činjenice vezane uz aferu Agrokor koje  dokazuju nevjerovatan kriminal, npr. „AFERA BRICELJ“ te posljednje izmjene Lex Agrokora, što je sve zajedno kriminal neslućenih razmjera, navodi Todorić.

On navodi da iskazi i svjedočenja dani na Povjerenstvu za sukob interesa, Bože Petrova i Zdravka Marića, otkrivaju nesuglasice i kontradiktornosti u čitavom nizu izjavama Martine Dalić i Andreja Plenkovića. Direktno podrivaju lažne teze koje su Martina Dalić i Andrej Plenković pokušali plasirati kroz niz medijskih nastupa ali, i u slučaju Dalić i iskaza datih pravosudnim organima.

Upravo nam Božo Petrov i Zdravko Marić daju nove nepobitne dokaze o istinitosti planskog organiziranog vaninstitucionalnog udruženja za otimanje Agrokora nazvanog „Borg Grupa!“, navodi Todorić i nudi iskaze iz kojih se vidi da je koalicijski dogovor isključivo bio da se formira grupa koja bi pripremila dokumente i analize potrebne za pripremu sastanka s Ivicom Todorićem. On i njegova stranka MOST, nisu odobravali formiranje nikakvih drugih grupa, niti su za njih znali.

Petrov nam ključno otkriva da su HDZ, Plenković, Dalić i ortaci nakon što su otkriveni lažno pokušali uvući koalicijskog partnera u njihove nelegitimne, vaninstitucionalne, kriminalne aktivnosti. Da zaključimo – Božo Petrov i Zdravko Marić su jednostavnin hrvatskim jezikom rekli – Dalić i Plenković lažu, navodi Todorić.

Zaključuje da je grupa BORG jedna privatna tajna skupina koja je funkcionirala vaninstitucionalno, sa jasnom i isplaniranom namjerom takvog tajnog djelovanja, koja je za zadatak imala isplanirano otimanje Agrokora.

Izvor:Vijesti.ba

Related posts