Palestinska zajednica najavila nove proteste u Sarajevu

Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pozdravlja stav Stranke demokratske akcije koji je usvojom tokom 8. kongresa, a u kojem se oštro osuđuje nasilje i ubijanje civila u Palestini, saopćeno je iz ovog udruženja.

– Posebno cijenimo činjenicu da su delegati ove stranke izraelsko nasilje u Palestini, posebno u pojasu Gaze, nazvali pravim imenom-genocid-pozivajući sve bitne međunarodne faktore da s ciljem uspostavljanja trajnog mira osiguraju primjenu rezolucija Ujedinjenih nacija kojima se predviđa rješenje o dvije države sa istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom Palestine.

Pozivamo ostale političke stranke, pokrete i ugledne institucije iz Bosne i Hercegovine, da osude agresiju izraelske okupatorske sile na Palestinu, projerivanje i ubijanje nevinih osoba te kršenje međunarodnog prava.

Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje, te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. oktobra na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou prekoputa Vijećnice sa početkom u 11:00 sati – navodi se u saopćenju.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts