Ovo su poznati detalji o nadolazećem Samsungovom Galaxy Noteu 9

Kompanija Samsung će u augustu predstaviti novi Galaxy Note 9, a neki detalji su “procurili” u proteklim mjesecima.

Galaxy Note 9 će biti predstavljen 9. augusta u Brooklynu u New Yorku i vjerovatno će biti veoma sličan Galaxy Noteu 9. Nedavno su se na društvenim mrežama pojavile fotografije koje su otkrile da dizajn neće biti znatno promijenjen. To je možda za neke razočarenje, ali se čini i da ovaj model neće imati prema mišljenju mnogih iritantni zub na ekranu.

Android Headlines je objavio render na kojem se vidi da mobitel još uvijek ima ivice na gornjem i donjem dijelu, baš kao i Note 8. Na prednjoj strani se vidi prednja kamera, IR senzor te rupice za senzor blizine, a njihova pozicija je ista kao i ranije. Dugme za paljenje i gašenje uređaja je na desnoj strani, dugmad za glasnoću su lijevo, a Bixby dugme ispod njih.

Moguće je da su ivice tanje te da su uglovi ekrana zaobljeniji, slično manjim kozmetičkim promjenama koje je Samsung napravio na modelu S9.

Gizmo China navodi da bi se senzor za otisak prsta na stražnjoj strani mogao premjestiti sa pozicija pored kamera na poziciju ispod njih. Ta pozicija je logična, ali u nekim izvještajima se navodi da bi se senzor mogao naći i ispod ekrana. Ta mogućnost je jako mala s obzirom na činjenicu da senzor u tom slučaju radi dosta sporo, a primjer je smartphone Vivo Nex S.

Iako bi izgled Notea 9 mogao biti gotovo identičan izgledu Notea 8, Samsungova pozivnica za događaj Unpacked govori da trebamo očekivati veće promjene fokusirane na olovku S Pen. Njena tajna je navodno Bluetooth povezivost.

Galaxy Note 9 bi trebao imati Qualcommov Snapdragon 845 procesor (ili Samsungov Exynos 9180 procesor), 6 ili 8 GB RAM-a te do 512 GB interne memorije. Očekuje se baterija od 4.000 mAh.

Što se tiče kamera, vjerovatno se radi o dvije stražnje kamere od 12 megapiksela od kojih će glavna imati varijabilnu blendu, a druga 2x optički zoom.

Uređaj će podržavati bežično punjenje, imat će utor za slušlice, kao i microSD slot za proširenje memorije.

Related posts