Otvoren drugi "Foto-konkurs Nedžib Vučelj"

Povodom obilježavanja druge godišnjice od prerane smrti našeg fotografa, pisca, novinara i publiciste Nedžiba Vučelja, JU Centar za kulturu, sport i informisanje organizira „Drugi foto-konkurs Nedžib Vučelj“.

I ove godine je predviđeno online predstavljanje prijavljenih radova.

Učestvovati mogu svi ljubitelji fotografije, amaterski ili profesionalni fotografi sa autorskim fotografijama bilo koje tematike ili tehnike fotografisanja iz BiH i inostranstva.

Sve fotografije pristigle na konkurs biće objavljene na službenoj  i FB stranici Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održaće se 19. februara 2022. godine povodom 26. godišnjice od ponovnog osnivanja općine Bužim.

U izboru najboljih forografija  učestvuje stručni žiri sastavljen od pet članova.

Jedna osoba može poslati najviše dvije fotografije. One na sebi ne smiju imati vodene žigove niti bilo koje oblike potpisa, moraju biti spremljene tako da sadrže, naziv fotografije, te ime i prezime autora. Svaka pristigla fotografija će imati svoju šifru pod kojom će biti i objavljena.

Fotografije ne smiju biti preuzete sa interneta, nego lično fotografisane u originalnoj rezoluciji!

Veličina prijavljenih fotografija mora biti najmanje 3.000 px (300 DPI) po dužoj strani. Radovi mogu biti minimalno obrađeni.

Fotografije moraju biti snimljene između 01. januara 2021. godine i 31. januara 2022. godine, i ne smiju biti objavljivane na društvenim mrežama.

Fotografije dostavljati do 31. januara 2022. godine  na mail: jucksi.buzim@gmail.com

Slanjem fotografija dajete nam pravo na korištenje istih i objavljivanje. Slanjem fotografija na konkurs učesnici garantuju da su oni autori datih radova i preuzimaju odgovornost u slučaju eventualnog kršenja tuđih autorskih prava.

Ovaj konkurs nosi ime po fotografu Nedžibu Vučelju koji je višedecenijski fotograf, novinar i književnik, i gotovo cjeloživotni neumorivi kulturni radnik. Ostat će upamćen i kao čovjek koji je istinski volio fotografiju, izložbe i književne večeri. Preminio je 14.februara 2020. godine.

Drugi foto konkurs pokušava da sačuva sjećanje na Nedžiba Vučelja, okupljajući pod njegovim imenom ljubitelje fotografije.

JU Centar za kulturu sport i informisanje Bužim

Related posts