Otpočela treća faza izgradnje Bužimske zaobilaznice

Jučerašnjim uvođenjem izvođača radova ozvaničen je početak izgradnje zaobilaznice u Bužimu. Ovom značajnom događaju za sve Bužimljanke i Bužimljane prisustvovali su predstavnici Federalne direkcije cesta, predstavnik nadzora, općinski načelnik Mersudin Nanić sa saradnicima, imam gradske džamije Senad ef.Aljić, predsjedavajući OV Bužim Suvad Šahinović sa vijećnicima, te građani općine Bužim.

Općinski načelnik Mersudin Nanić zajedno sa brojnim sugrađanima prisustvovao uvođenju u posao izvođača radova na zaobilaznici,  firmu „Kov Grad“ d.o.o Bužim od strane nadzornog organa i investitora.Sa zadovoljstvom možemo kazati da su danas zvanično i otpočeli radovi na izgradnji treće faze Bužimske    zaobilaznice koja podrazumijeva izgradnju od Osnovne škole Bužim do 110 kW transformatorske stanice.Vrijednost investicije gradnje zaobilaznice procijenjena je na 1.159.996,50 KM KM sa uračunatim PDV-om.

„Svakim danom smo bliže završetku projekta zaobilaznice koji je naš prioritet i naša obaveza. Mi smo obećali građanima da ćemo završiti ovaj projekat od posebnog značaja za Bužim i to ispunjavamo. Urađeno je dosta posla da bi došli do realizacije i početka radova na ovoj trećoj fazi. Ostaje nam da već danas vršimo pripreme za konačan završetak zaobilaznice i vjerujem da će se to i desiti naredne godine. Želim se na kraju zahvaliti kadrovima SDA na višim nivoima vlasti koji su i lobirali da dođe do početka radova, a posebno zasluga ide premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i Federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Izvor: buzimljani.ba

Related posts