Otac Muhameda Bešića lišen slobode sedam dana nakon pucnjave

Četrdesetšestogodišnji Meho Bešić iz Falešića lišen je slobode u petak, sedam dana nakon vatrenog obračuna u tom mjestu kod Srebrenika. Kako je za Klix.ba potvrđeno, Bešić je danas predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), a da li će mu biti određen jednomjesečni pritvor za sada nije poznato.

Podsjećamo, u mjestu Falešići kod Srebrenika prije sedam dana je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom Bešić je zadobio povrede ruke i noge.

Do nemilog događaja je došlo kada je 38-godišnji Samir Suljanović iz vatrenog oružja pucao u smjeru 46-godišnjeg Mehe Bešića. Nedugo nakon toga Suljanović je uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva.

Okolnosti vezane za ovaj događaj još uvijek nisu razjašnjene, s obzirom da su oprečne priče koje su plasirali Suljanović i Bešić.

Naime, Bešić je kazao da ga je nakon pucnjave Suljanović brutalno pretukao, dok je pak Suljanović tvrdio da Bešić već duži vremenski period uznemirava njega i njegovu porodicu.

Zbog cijele situacije zatraženo je i privođenje Bešića koji je danas predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio dežurni kantonalni tužilac Fahrudin Šljivić.

“Bešić je lišen slobode i predat je u nadležnost tužilaštva. O njegovoj daljoj sudbini će se odlučiti nakon što bude saslušan te nakon što budu prikupljeni dokazi”, istakao je Šljivić.

Meho Bešić je otac fudbalskog reprezentativca BiH Muhameda Bešića.

Related posts