Osamnaest puta pobacila, pa rodila bebu u 48. godini

Louise Warneford naprosto nije mogla da se zaustavi. Ona i njen suprug Mark pokušavali su punih 16 godina da dobiju dijete, a sada im se najzad ispunila želja: u 48. godini rodila je sina Williama.

Par iz jugozapadne Engleske potrošio je na razne metode liječenja gotovo 90.000 eura. Budući da je Mark već imao dvije kćerke iz prvog braka nakon čega se podvrgao sterilizaciji, preostao im je samo medicinski put. Proces je, ne samo što je bio skup, već je potpuno iscrpio Louise, emocionalno i fizički. Osamnaest puta je bila u drugom stanju i svaki put je izgubila bebu.

Mark ju je preklinjao da odustane, strahujući da će se jednog dana slomiti, ali za nju to nije dolazilo u obzir.

– Uprkos svim pretrpljenim mukama, želja da postanem majka nije me napuštala. Jednostavno nisam mogla da se pomirim s tim da nikada neću držati svoje dijete u naručju – izjavila je “Daily Mail”.

Nakon pauze od nekoliko godina riješila je da pokuša posljednji put. U to vrijeme je imala 47 godina. Louise i Mark su otputovali u Češku, gdje su joj ljekari ubacili doniranu jajnu ćeliju koju su prethodno oplodili spermom donatora. Ovoga puta intervencija je bila uspješna. Sin William je rođen carskim rezom u 37. nedjelji.

– On nam je sve u životu. Želja mi se ispunila i beskrajno sam sretna – kaže Louise.

Dječak je u međuvremenu napunio godinu dana. Louise i Mark kažu da je divno što medicina danas pruža toliko mogućnosti ljudima koji iz nekog razloga ne mogu da imaju decu.

– Naša priča dokazuje da možete da uspjete čak i ako se čini da je to nemoguće – kaže ovaj par, ohrabrujući druge parove da se ne predaju.

Related posts