Održana konstituirajuća sjednica OV Sanski Most

Danas je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Sanskog Mosta na kojoj su izabrani vijećnici položili zakletvu.

Na samom početku, Sabahudin Paunović sekretar u Općinskom vijeću podnio je cjelovit izvještaj o izbornom procesu i verifikaciji mandata u Općinskom vijeću koji je dostavljen ispred Centralne izborne komisije.

Nakon izglasavanja komisije za izbor i imenovanje vijećnici su pristupili izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sanskog Mosta. Između dvije kandidatkinje Ivane Čavlović (SDP) i Desanka Miljević (DNS), većinsku podršku je dobila kandidatkinja DNS-a (D. Miljević). Izbor zamjenika predsjedavajućeg Vijeća je ostavljen za narednu sjednicu s obzirom da SBB stranka nije dostavila prijedlog kandidata za ovu funkciju.

Predsjedavajuća Vijeća Desanka Miljević se zahvalila prisutnima na podršci, ističući da: „Želi uspostaviti korektnu suradnju i sa onima koji nisu glasali za njezin izbor i sa onima koji su je podržali, uz želju da svi zajedno radimo za dobrobit svih građana Sanskog Mosta“.

Predsjednik Kluba SDA Mensur Seferović je čestitao na izboru predsjedavajućeg ističući: „Važnost da u manjem BH entitetu, pa i nama susjednim gradovima na rukovodeće pozicije budu izabrani Bošnjaci koji su izabrani u Općinska vijeća, na isti način kako smo mi iz SDA danas u Sanskom Mostu podržali izbor gđice. Desanke Miljević. Ponudili smo danas našoj partnerskoj SBB stranci da predlože u nastavku ove sjednice zamjenika predsjedavajućeg Vijeća, a ukoliko to ne urade SDA će predložiti i izabrati zamjenika predsjedavajućeg iz svojih redova. Žao mi je što je naša opozicija došla nespremna na Općinsko vijeće bez prijedloga za preostala radna tijela što je bio razlog da smo i ovu tačku odgodili. Vjerujem da ćemo naredne sedmice već početi sa održavanjem našim redovnih radnih sjednica“.

Related posts