Održana konstituirajuća sjednica OV Bužim

Danas je u Vijećnici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim održana Konstituirajuća sjednica osmog saziva Općinskog vijeća općine Bužim.

Na samom početku intonirana je himna Bosne i Hercegovine te je izvršena verifikacija mandata vijećnika Općinskog vijeća općine Bužim koji su izabrani na Lokalnim izborima. Novoizabrani vijećnici su ovom prigodom zajedno sa Općinskim načelnikom Mersudinom Nanićem dali svečanu izjavu. Sjednicu je otvorio predsjedavajući općinskog vijeća iz sedmog saziva Hasan Hilić, da bi s njom nastavio rukovoditi u skladu sa poslovnikom o radu općinskog vijeća najstariji vijećnik Agan Elkasović do imenovanja novog predsjedavajućeg.

Imenovana je komisija za izbor i imenovanja te mandatno-imunitetska pitanja, koja je nakon kratke pauze predložila imena Predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg općinskog vijeća općine Bužim.

Shodno tome za predsjedavajućeg općinskog vijeća općine Bužim sa 10 glasova za imenovan je Suad Šahinović (SDP), dok je za dopredsjedavajućeg imenovan Nermin Porić (Stranka penzionera i umirovljenika), koji su u svojim obraćanjima nagovijestili punu podršku svim pozitivnim projektima u općini Bužim.

Imenovana je i komisija za primopredaju službe općinskog vijeća s obzirom da je izglasano razrješenje i podnešena ostavka vršioca dužnosti sekretara općinskog vijeća Idriza Durakovića.

Na kraju sjednice vijećnicima je čestitku uputio svojim obraćanjem načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, koji je izrazio nadu i ubjeđenje u novu sinergiju općinskog vijeća i općinskog načelnika za dobrobit svih građana općine Bužim.

Na osnovu toka sjednice dalo se zaključiti da većinu u općinskom vijeću na početku osmog saziva čine vijećnici SDA, SDP i Stranke penzionera i umirovljenika.

U prilogu pogledajte izjave imenovanih:

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts