Održan je sastanak između predstavnika Paraolimpijskog komiteta BIH i Saveza košarke u kolicima BIH

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održan je sastanak predstavnika Paraolimpijkog komiteta BIH i Saveza košarke u kolicima BIH.

Predstavnici su tokom razgovora prezentirali rad svojih organizacija tokom 2016 godine gdje je glavni osvrt bio na protekle Paraolimpijske igre RIO 2016 kao i nastup naše državne selekcije u košarci za osobe sa invaliditetom na Evropskom prvenstvu Divizije B održanom u Sarajevu gdje su naši reprezetativci zauzeli treće mjesto te će se za dvije godine ponovo takmičiti u Diviziji B i probati izboriti takmičenje u Diviziji A.

Iznešena i je problematika sa kojom se Strukovni savez Košarke u kolicima susretao tokom organizacije ovog velikog sportskog događaja. Predstavnici oba sportska kolektiva su usaglasili svoje stavove oko zajedničkog nastupa na budućim projektima kojim će doprinijeti razvoju sporta osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Alaga Pašić izjavio je da za sada ima jako dobru suradnju sa svima i da se treba još više raditi u interesu invalidskog sporta kako na domaćem tako i međunarodnom sportu. Isto tako smatra da invalidski sport treba veću podršku sa državnog nivoa jer mi želimo funkcionisanje kao naši susjedi, posebno Srbija koja ima znatno veću podršku državnog vrha.

Related posts