Obilježena 28. godišnjica bitke "Munja 93"

Jučer je punih dvadeset i osam godina od ratne operacije Munja ‘93, koju su izveli pripadnici 105. bužimske udarne brigade. Unatoč jako hladnom vremenu i sniježnom pokrivaču, Bužimljani Bužimljanke i ove godine su obilježili veliku ratnu pobjedu kod Kedića Glavice na spomen-obilježju.

Obilježavanje je počelo u subotu, odigravanjem revijalne utakmice Kluba sjedeće odbojke Bužim, zatim nastavljeno juče odigravanjem Memorijalnog šahovskog turnira, da bi danas nizom aktivnosti, završilo obilježavanje ove velike bitke.

Jučer je u sali općine Bužim održan prijem, a zatim je delagacija posjetila Turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca-šehida 505. viteške brdske brigade gdje su, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti FBiH, USK, Općine Bužim i boračkih udruženja položili cvijeće i proučili Fatihu, zatim posjetili Muzej sobu 505. Viteške brigade, a nakon toga u prostorijama Organizacije porodica Šehida i poginulih Boraca upriličen je prijem za porodice šehida i poginulih boraca u ovoj bitci.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts