Novim porazom u Cazinu “Krajina” odustala od borbe za opstanak!?

Današnjim porazom u Cazinu od ekipe “Dervente” Rukometni klub “Krajina” Cazin, iako to nije službeno potvrđeno, odustao je od borbe za opstanak, s obzirom da je u dosadašnjih 9 kola osvojeno svega jedan bod.

Novi težak poraz u Cazinu

Večer je u Cazinu gostovala ekipa “Dervente” koji su bili bolji u svim aspektima igre, te su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu od 25:36 (12:16). Utakmica je bila neizvjesna u prvih 15 minuta kada se igralo gol za gol, gdje “Derventa” prelazi u vodstvo koje čuva do kraja. Utakmica je ličila sve dosadašnje u ovoj sezoni koje su odigrane u Cazinu. Protivnik je koristio brojne pogreške, koje su proizilazile iz bezidejnosti u napadima, dok je odbrana bila nedovoljno čvrsta. Veliki broj promašenih “zicera” koštao je i ovog puta “Krajinu” novog poraza, poraza koji je odbacio svaku sumnju hoće li klub nastupati u Premijer ligi i naredne sezone.

Sezona ispod svih očekivanja

Od početka sezone stvari su krenule po zlu, igračima ništa nije polazilo za rukom, redao se poraz za porazom, iako je Uprava od pripremnih utakmica najavljivala odličnu sezonu i borbu gornji dio tabele. Teško je definisati razloge, jer su dovedena brojna pojačanja, ili su to oni trebali biti, međutim, ispostavilo se da je takav igrački kadar bio katastrofalan izbor. Pokušavajući s određenim promjenama popraviti šta se dalo u datom trenutku, Uprava je smijenila trenera, dala otkaz nekolicini igrača, dovela jedno pojačanje, međutim, sve to nije bilo dovoljno da se prekine crna serija.

Šta dalje?

U situaciji kada je klub, iako još neslužbeno, odustao od borbe za opstanak, treba se okrenuti domaćem igračkom kadru u drugom dijelu sezone, kako bi skupili potrebno iskustvo za buduća takmičenja, jer u dosadašnjem premijerligaškom takmičenju, mladi igrači su imali minimalnu minutažu. Od naredne sezone, ukoliko se klub bude takmičio, u Cazin se vraća Prva liga, koja je, ruku na srce, dala mnogo više radosti i užitka cazinskoj publici, što je vratilo publiku u dvoranu u nadu da se klub može vratiti na staze stare slave kada su Osmanagić, Hegić, Dautović, Sefić i ostala ekipa punili cazinsku dvoranu do posljednjeg mjesta.

Pobijedila je publika

Ono što raduje u najtežim trenutcima za klub jeste cazinska publika. Iako je klub u rezultatskoj dubiozi, u dvorani se pojavio veliki broj publike i navijača, koji su došli dati podršku “Krajini” u odlučujućoj utakmici. Ne sumnjamo da će i u nastavku takmičenja Cazinjani doći u dvoranu i dati podršku mladom naraštaju igrača kojima je itekako potrebna.

Više informacija o daljim odlukama i potezima u Rukometnom klubu “Krajina” imat ćemo u toku naredne sedmice.

cazin.net

Related posts