Nova teška nesreća u BiH: “Mladić na mjestu ostao mrtav, od jauka se ledila krv u žilama”

Do nesreće u kojoj je poginuo Mile Krstić (23) iz Banjaluke u petak, 15 minuta iza ponoći, došlo je kada je Danijel Milašinović (27) izgubio kontrolu nad automobilom “volkswagen jetta“ i udario u propust za vodu.

Od zadobijenih povreda Krstić je preminuo na licu mjesta, a Milašinović prevezen u bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Mještani Slatine su juče još bili u šoku i kažu da niko cijelu noć ni oka nije sklopio.

– Iza ponoći se prvo čula škripa, a zatim i jak udarac. Kao da je grom udario u šumu. Ubrzo nakon toga su se začuli jauci, od kojih se ledila krv u žilama – kaže jedan od mještana, prenosi Euroblic.

On je ispričao da nije izlazio ispred kuće, ali da je oko dva sata iza ponoći primijetio rotacije policijskih i vozila hitne pomoće koje su obasjale cijelo naselje.

– Ubrzo sam čuo kako muškarac srednjih godina jauče i doziva nekog Milu. Stalno je ponavljao „Jao Mile, jao Mile pa šta bi…“. Bilo je užasno to slušati, možda mu je to bio otac ili mladić što je vozio, stvarno ne znam, ali je paralo srce – ispričao je ovaj mještanin.

Stanari koji su se juče okupili na mjestu nesreće ispričali su da su mladići automobilom išli iz pravca Slatine prema Banjaluci.

– Taj dio puta je uzbrdo i pretpostavljam da su morali ići malo brže od ograničenja. U jednoj krivini vozač je vjerovatno izgubio kontrolu i zahvatio je travu desnim točkovima. On nije uspio da vrati automobil na put, nego je sletio i udario u odvodni kanal vikendice. Od jačine udara mladić koji je bio na suvozačevom mjestu je preminuo – ispričao je jedan od mještana.

On kaže da misli da nisu bili vezani, jer su obojica udarili glavom u šajbu.

Nedeljka Lunić, čija je kuća nekoliko metara od mjesta nesreće, ispričala je da je bilo dosta policijskih, ali i drugih vozila parkiranih i da su ljudi stalno hodali ulicom.

– Užasno je kako voze na ovom dijelu puta. Samo je bilo pitanje dana kada će se desiti ovakva tragedija. Kada idem prema Slatini uvijek se bojim da će me udariti auto i moram se sklanjati u kanal, da bi prošli. Skoro svi ovde voze preko 100 kilometara na čas – ispričala je Lunićeva.

Na Facebooku su juče brojni prijatelji oprostili sa Krstićem za kojeg su svi imali samo riječi hvale.

– Želio si da okupiš drugove iz razreda i nas profesore da se družimo, izgleda da ćeš uspjeti na najgori način. Ljudstva i drugarstva nije ti falilo zato ćeš ostati vječno u našim srcima, počivaj u miru drugarčino moja – samo je jedna od poruka.

U UKC RS rekli su, navodeći inicijale, da je Danijel Milašinović hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju, a primljen je sa višestrukim povredama glave i tijela, sa dominatnom povredom karlice.

– Pacijent je trenutno stabilno, a sve dalje prognoze su neizvjesne i preuranjene. Radi daljeg liječenja i praćenja pacijent ostaje hospitalizovan – rekli su u UKC RS.

Related posts