Nezadovoljni kupac vozilom uletio u salon Porschea (VIDEO)

Kupac automobila pokušao da dokaže prodavcu da je mušterija uvijek u pravu na krajnje nesvakidašnji način.

Ekstreman slučaj “borbe” potrošača za svoja prava dogodio se nedavno u tajvanskom Tajčungu, kada je nezadovoljan kupac uletio “kajenom” kroz izlog prodajnog salona “Poršea”.

Četrdesetdvogodišnji biznismen Ču odlučio se na ovaj potez pošto mu je isporučen automobil bez dodatne opreme koju je naručio.

Naime, Ču je u januaru 2017. poručio u salonu model Panamera Sport Turismo, koji u osnovnoj verziji na Tajvanu košta oko 200.000 dolara. Kupac se, međutim, odlučio za dodatnu opremu koja je u ukupnom zbiru podigla cijenu automobila na preko 250.000 dolara.

Ugovorom je bio predviđen i depozit od 75.000 dolara, koji je Ču uplatio i strpljivo sačekao isporuku svog skupocenog automobila. Naručena Panamera Sport Turismo stigla je u novembru 2017, ali se kupac neprijatno iznenadio kada je video da vozilo ne sadrži dodatnu opremu koju je tražio.

On je zbog toga odbio da plati ostatak ugovorene cijene automobila i odlučio da raskine ugovor o kupovini. Prodavac mu je krajem aprila poslao pismo u kome od njega zahtjeva da plati cjelokupnu cijenu vozila i zadrži automobil ili da vrati automobil, pri čemu će diler zadržati depozit.

To je izgleda bila kap koja je prelila čašu, pa je Ču sjeo za upravljač svog “kajena” i u znak protesta uletio vozilom u izlog prodajnog salona.

Ču je nakon toga uhapšen i optužen za ugrožavanje javne bezbjednosti, zastrašivanje i uništavanje privatne imovine.

U izjavi datoj policiji on je, međutim, negirao da je namjerno uliteo vozilom u salon i izrazio žaljenje zbog incidenta, tvrdeći da je do nezgode došlo kada je, navodno, pokušao da izbjegne drugi automobil koji je prošao na crveno na semaforu.

Takođe, tokom istrage je utvrđeno da je ovaj tajvanski biznismen ranije osuđivan za krivična djela pljačke i prevare.

Priča se ovde ne završava, pošto je kupac nakon puštanja iz pritvora otišao ponovo u salon Poršea. Njegova pojava prestravila je zaposlene, koji su pozvali policiju. Ispostavilo se da je Ču samo želeo da pregovara sa prodavcem kako bi povratio svoj depozit.

Ovog puta, ponudili su da mu vrate depoziti ili da mu isporuče novu Panameru, ali sa dodatnom opremom koju je naručio, međutim konačan dogovor ipak nije postignut.

Related posts