Nemirne vode! Luka Bukić uzima talijansko državljanstvo

Sin Perice Bukića je prošle godine potpisao za Pro Recco, a nakon godinu dana u Italiji ima pravo zatražiti njihovo sportsko državljanstvo. Talijani ga već vrbuju u reprezentaciju.

Luka Bukić, sin potpredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza, će uzeti talijansko državljanstvo.

Pišu to mediji u Italiji koji podsjećaju da je 24-godišnjak bez poziva u hrvatsku reprezentaciju još od ljeta 2017. godine.

Sin Perice Bukića je prošle godine potpisao za najbogatiji klub na svijetu Pro Recco, a prema pravilima krovne organizacije vodenih sportova, može zatražiti sportsko državljanstvo zemlje u kojoj je barem godinu dana.

Također, ne smije igrati za staru momčad više od godinu dana.

Luka ima četiri medalje s Hrvatskom

Luka je lijevo krilo, a ime je krenuo graditi kada je već kao 16-godišnjak zaigrao za seniorsku ekipu Mladosti.  S hrvatskom je reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2013. godine, svjetsku broncu 2013. godine i srebro dvije godine kasnije, te olimpijsko srebro u Rio de Janeiru 2016. godine.

Vaterpolo mu je u krvi jer mu je otac proslavljeni bivši reprezentativac, a trenira ga i mlađa sestra Petra. Otac Perica je vlasnik dviju zlatnih i jedne srebrne olimpijske medalje, dvostruki je svjetski prvak te četverostruki klupskog prvaka Europe.

Izvor: 24sata.hr

Related posts