NAŠI TALENTI: Edin Halilović prvak Hrvatske u motocrossu

Edin je rođen 27.4.1998 u Bosanskoj Otoci,trenutno vozi za Hrvatski klub i takmiči se u prvenstvu Hrvatske u seniorskoj klasi,13 godina se bavim ovim sportom.

Edin je prvi put sjeo na motor,kada je imao samo četiri godine,a sa pet godina počeo voziti prvenstvo Hrvatske u dječijem uzrastu.

On ističe da je to bila ideja njegovog rahmetli oca i strica da se on počne baviti tim sportom još u dječijoj dobi.

Njegov prvi ozbiljniji uspjeh je osvajanje prvenstva Hrvatske 2007 godine,tad je imao samo 9 godina.

Do sad je osvojio preko 150 pehara i medalja,tri puta osvojeno prvenstvo Hrvatske.

Edin je najbolji u Hrvatskoj u svojoj kategoriji,a ima veliku želju da se počne takmičiti na Evropskim prvenstvima.I sam ističe da je to dalek put,kojeg želi i mora proći uz naporan trening i odricanje.

Nažalost 2009. godine kada je postao prvak Hrvatske,te godine je izgubio oca.Bila je to važa utrka za bodove,za prvaka,vrijeme kišovito.Edin je vodio utrku prva tri kruga i nakon toga je pao,otac mu je pritrčao da mu pomogne da što brže nastavi utrku,i usljed toga je doživio infarkt.

Edinov najveći problem su sponzori,on ističe da je to skup sport i nada se da će se pojaviti neki ozbiljniji i financijski jači sponzor,kako bi napokon mogao početi da živi svoje snove,a to je takmičenje na Evropskim prvenstvima.

Related posts