Automatska skica

Nguyen Hoai Nam, vlasnik većinskih upravljačkih prava u Fudbalskom klubu Sarajevo, u izjavi za vijetnamske medije otkrio je informaciju koja će razočarati armiju navijača bordo tima.

Kako je istakao u razgovoru za CafeF.vn, prestat će sa ulaganjima u klub s Koševa. Odluku je obrazložio poteškoćama s kojima se suočava poslovanje njegove kompanije usljed pandemije.

“Prestanak ulaganja u sarajevski tim za mene je šteta. Ali sa trenutnom situacijom, u posljednje tri godine nismo uspjeli provesti ciljeve, posebno po pitanju sportskog segmenta. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledalaca, nema prihoda od oglašavanja, televizijskih prava, ulaznica, sve je nepredvidivo”, istakao je, između ostalog, Nam te dodao:

“Jako sam tužan, nisam spavao skoro mjesec dana. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema nogometu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, određenom klubu, ukoliko stvari postanu bolje, i dalje ću birati Sarajevo”.


Izvor: Vijesti.ba / SC

Related posts