Musa u Portlandu otkrio šta mu je savjetovao Nurkić, zahvalio se i Teletoviću

Posljednje treninge pred NBA draft, na kojem će se pojaviti i naš Ajdin Penava, košarkaš zagrebačke Cedevite obavio je u opremi Portland Trail Blazersa, istoj onoj u kojoj je prošle sezoni briljirao Jusuf Nurkić.

Prvo što je zanimalo američke novinare bila je poveznica između Muse, Nurkića i Portlanda, a kod bh. reprezentativca su se raspitali i koliko se Trail Blazersi prate u Bosni i Hercegovini.

– Imamo Jusufa tu u ekipi, tako da itekako pratimo igre Portland u Bosni i Hercegovini. U protekloj sezoni ostavio je odličan utisak u dresu Trail Blazersa – kazao je Džanan Musa, te naglasio kako su on i Jusuf već dvije godine reprezenetativne kolege.

Musa je priznao da je dobio nekoliko savjeta od Nurkića.

– Jusuf mi je rekao da radim žestoko bez obzira na to ko me izabere. Uz to mi je poručio da budem fokusiran na parket, a ne na dešavanja pored terena. Veoma sam ponosan što imam Jusufa i Mirzu koji mi pomažu u ovom procesu i na tome sam im jako zahvalan – naglasio je bh. reprezentativac.

Devetnaestogodišnji bh. košarkaš otkrio je Amerikancima da se Nurkić u SAD vraća 23. ili 24. juna, ali da ne zna za koji će tim potpisati, iako se nada da će produžiti s Portlandom.

Related posts