Musa: Prvo pobjeda nad Belgijom, pa turistički u Moskvu

Jedan od najboljih bh. košarkaša Džanan Musa potvrdio da bi se uskoro trebao prijaviti na NBA draft, kazavši da tek treba da se dogovori sa sadašnjim, ali i sa klubom koji će ga eventualno izabrati. Cedevita je dosad bila korektna prema njemu, pa će se za veliku većinu stvari i dalje pitati i Zagrepčani. Džanan je otkrio i o kojem klubu mašta kad je SAD u pitanju.

– To su LA Lakersi, ali nikad se ne zna gdje će me put odvesti, rekao je nedavno za Mondo, komentarišući zatim i učestale uvrede publike u Zadru.

– Imao sam samo 16 godina kada sam prvi put igrao tamo. Sjedio sam na klupi i radovao se svakom košu, kao što uostalom uvijek i radim. Onda su počela vrijeđanja. Kada je došla prva naredna utakmica reagovao sam instinktivno. Košarkaški. Nije bilo usmjereno protiv nekoga, napravio bih taj potez bilo gdje. U svakom drugom gradu i u svakoj drugoj državi. Volim košarku, volim se takmičiti i volim se radovati košarci, kazao je bh. reprezentativac.

Musa će uz klupskog kolegu Andriju Stipanovića, u Sarajevu i Moskvi sa reprezentacijom BiH pokušati izboriti plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Igramo s Belgijom nakon čega idemo u Rusiju. Ali, prva nam je utakmica u Skenderiji mnogo važnija. Ako pobijedimo Belgiju mislim da sto posto prolazimo u drugi krug. Trenutno imamo omjer 1-1, dok oni imaju 0-2. Ako ih pobijedimo na domaćem terenu u Rusiju idemo turistički, zaključio je Musa.

Related posts