MUP USK pretresa kuću i stan člana Predsjedništva SDA Asima Kambera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pretresaju porodičnu kuću i stan u vlasništvu Asima Kambera, federalnog zastupnika, člana Predsjedništva SDA i predsjednika OO SDA Sanski Most, objavili su pojedini lokalni portali.

Iz Tužilaštva USK za Klix.ba su potvrdili da se vrše pretresi, no nisu mogli govoriti o imenima.

“Pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva USK, pripadnici MUP-a USK vrše pretrese na više lokacija u Sanskom Mostu. Istovremeno, vrše se saslušanja više svjedoka u cilju prikupljanja dokaza zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo odavanja službene tajne”, istakli su iz Tužilaštva.

Kako su objavili pojedini lokalni portali, službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova USK parkirana su ispred kuće Asima Kambera u sanskom naselju Pobriježje, kao i ispred zgrade u centru Sanskog Mosta u kojoj Kamber ima stan. Prema nezvaničnim informacijama, lider sanske SDA u trenucima pretresa nije se nalazio u Sanskom Mostu.

Prema informacijama Žurnala, Tužilaštvo USK Kambera tereti za ometanje pravde. On je, naime, na svom blogu prije nekoliko dana objavio transkripte i dokumentaciju iz predmeta istrage o kriminalu u JP “Unsko-sanske šume” koji nisu još bili prezentirani u sudskom postupku. Kako navode izvori Žurnala, neki tragovi u ovom predmetu su vodili i prema samom Kamberu te je javnim objavljivanjem dokumenata iz istražnog postupka pokušao to osujetiti.

Kamber je prije nekoliko dana na svom blogu prvi objavio i kompromitirajući snimak delegata u Domu naroda Admira Hadžipašića (A SDA) koji se nakon toga odlučio povući iz političkog života.

Osim toga, na prvog čovjeka SDA Sanski Most prije nepunih mjesec dana fizički je nasrnuo sugrađanin Mujo Sinanović, nanijevši mu tjelesne povrede.

klix.ba

Related posts