MUP USK: Potpisan ugovor sa 50 novih kadeta

Nakon provedene višemjesečene, teške i zahtjevne konkursne procedure, odabrano je 50 kandidata za početni čin „ policajac“, koji će od ponedjeljka 28.05.2018. godine, otpočeti svoje školovanje na Policijskoj akademiji u Sarajevu. Na njihovom putu školovanja od Policijske akademije pa do zasnivanja stalnog radnog odnosa i samostalnog obavljanja posla policajac, kadete će pratiti i mentori ispred Uprave policije MUP USK-a a čija uloga je da kadetima pruži profesionalnu pomoć i podršku i kako bi sve naučeno na akademiji što bolje i efikasnije realizirali u praksi.

U svom obraćanju kadetima, načelnik Sektora kriminalističke policije, samostalni inspektor Amel Kozlica, istakao je da su izborom policijskog obrazovanja i poziva, izabrali časnu i zahtjevnu profesiju, da je sigurnost građana prevashodno ono što ih mora voditi kroz budući rad te da s ponosom nose policijsku uniformu.

Uprava policije MUP USK-a, u suradnji sa Vladom USK-a, kontinuirano radi na popuni kadrovske strukture i prijemu novih snaga u policijske redove.

Related posts